Křupavý bramborák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 paliček česnek
sůl
1 ks vejce
1 kg brambory
15 dkg uzenina
mletý pepř
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme syrové brambory a nastrouháme je na hrubší straně struhadla. Přidáme k nim nadrobno nakrájenou uzeninu, vejce a podle chuti oloupaný a rozetřený česnek, sůl, pepř a majoránku. Na zahuštění přidáme hladkou mouku. Mouky přidáváme podle toho, jak nám brambory pustí vodu

  2. Těstíčko musí být tak husté, abychom z něj mohli smažit bramboráky. Každý si těsto může upravit podle své chuti. Na pánvi rozehřejeme olej a tvoříme malé bramboráčky, které smažíme z obou stran dozlatova

  3. Křupavý bramborák podáváme teplý nebo studený. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!