Křupavý bramborák recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 0,5 paliček česnek sůl 1 ks vejce 1 kg brambory 15 dkg uzenina mletý pepř hladká mouka olej na smažení
Postup Křupavý bramborák
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme syrové brambory a nastrouháme je na hrubší straně struhadla. Přidáme k nim nadrobno nakrájenou uzeninu, vejce a podle chuti oloupaný a rozetřený česnek, sůl, pepř a majoránku. Na zahuštění přidáme hladkou mouku. Mouky přidáváme podle toho, jak nám brambory pustí vodu
Těstíčko musí být tak husté, abychom z něj mohli smažit bramboráky. Každý si těsto může upravit podle své chuti. Na pánvi rozehřejeme olej a tvoříme malé bramboráčky, které smažíme z obou stran dozlatova
Křupavý bramborák podáváme teplý nebo studený. Záleží na chuti.