Masové koule s vejci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
vejce
strouhanka
brambory
majoránka
cibule
voda
bazalka
kysaná smetana
tvrdý sýr
mletý černý pepř
mletý černý pepř
vepřové mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si vejce natvrdo podle počtu porcí, zchladíme a oloupeme. Mleté maso smícháme se strouhankou, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a nastrouhaný sýr. Pečlivě promícháme, směs by měla mít stejnou konzistenci jako na karbanátky

  2. Směs rozdělíme na malé placičky, do kterých vkládáme uvařené vejce. Vejce pečlivě zabalíme masovou směsí a vytvarujeme koule

  3. Masové koule dáme péct tak na 200 °C přibližně 30 - 40 minut. Vaječné karbanátky můžeme také smažit na oleji v pánvi či ve friťáku

  4. Rozkrájíme si oloupané cibule. Na jednu porci je třeba půlku cibule. Na půlkách cibule se snažíme udělat mřížky (na překrojené straně, ne na oblé). Mřížky děláme pomocí vodorovných a svislých zářezů, ale nesmíme překrájet až do konce. Cibuli přelijeme připraveným dresinkem ze smetany, soli, pepře a vody. Můžeme si vyrobit i dresink podle vlastní chuti

  5. Cibulky dáme péct společně s masem. Ty pečeme, dokud se nám krásně neotevřou a nezměknou

  6. Mezitím si uvaříme přílohu. Oloupané brambory rozkrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka

  7. Při servírování rozkrojíme masové koule napůl, přidáme půlku cibule a brambory. Posolíme a popepříme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!