Chutné brynzové placky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
6 ks brambory
2 hrstě špenát
1 ks chilli paprička
koření
3 ks jarní cibulka
2 lžíce hraška
200 g ovčí brynza

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Když jsou brambory hotové, necháme je vychladnout a rozmačkáme vidličkou, případně je nastrouháme. Špenát a jarní cibulku nasekáme na jemno. Chilli papričku zbavíme jadérek a nasekáme na jemno

  2. K bramborám přidáme brynzu, nasekaný špenát, jarní cibulku a chilli papričku. Dále přidáme vejce, dvě lžíce hrašky a dochutíme kořením a solí. Celé to pořádně promícháme a tuhou masu postupně tvarujeme na malé placky, které vypražíme na trošce oleje

  3. Chutné brynzové placky podáváme teplé samotné, ale i jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!