Masové koule s bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
4 lžíce mléko
1 ks houska
1 špetka mletý pepř
150 g anglická slanina
750 g mleté maso
2 ks jarní cibulka
1 hrst zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy nakrájíme jednu housku či rohlík na malé kostky, přidáme vejce a mléko. Mezitím si připravíme mleté maso, nasekáme hrst směsi zelených bylinek (hodí se saturejka, oregano, tymián, lístek šalvěje, petrželka), nakrájíme slaninu a jarní cibulky. Vše smícháme v míse, ještě přidáme sůl, pepř a dvě lžíce strouhanky

  2. Rozehřejeme troubu na 175 °C, plech vyložíme pečícím papírem a ze směsi tvarujeme masové koule. Tip: Doprostřed můžeme i zabalit kostku oblíbeného tvrdého sýru

  3. Masové koule pečeme cca 20 minut, záleži na jejich velikosti

  4. Masové koule s bylinkami podáváme s oblíbenou přílohou, například s pečenými batáty nakrájenými na plátky, které potřebují k pečení stejný čas. Můžeme doplnit i oblíbeným dipem či omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!