Masové koule s bylinkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 2 lžíce strouhanka 4 lžíce mléko 1 ks houska 1 špetka mletý pepř 150 g anglická slanina 750 g mleté maso 2 ks jarní cibulka 1 hrst zelené bylinky
Postup Masové koule s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy nakrájíme jednu housku či rohlík na malé kostky, přidáme vejce a mléko. Mezitím si připravíme mleté maso, nasekáme hrst směsi zelených bylinek (hodí se saturejka, oregano, tymián, lístek šalvěje, petrželka), nakrájíme slaninu a jarní cibulky. Vše smícháme v míse, ještě přidáme sůl, pepř a dvě lžíce strouhanky
Rozehřejeme troubu na 175 °C, plech vyložíme pečícím papírem a ze směsi tvarujeme masové koule. Tip: Doprostřed můžeme i zabalit kostku oblíbeného tvrdého sýru
Masové koule pečeme cca 20 minut, záleži na jejich velikosti
Masové koule s bylinkami podáváme s oblíbenou přílohou, například s pečenými batáty nakrájenými na plátky, které potřebují k pečení stejný čas. Můžeme doplnit i oblíbeným dipem či omáčkou.