Malé koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
10 dkg máslo
1 ks žloutek
1 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
10 dkg cukr moučka
30 dkg hladká mouka
na potření
75 g máslo
rum
na obalení
100 g cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Zašleháme do něj žloutek s vejcem. Mouku smícháme s cukrem a kypřícím práškem a prosejeme. Pak jej zapracujeme do těsta. Podle potřeby přidáváme mléko. To přidáváme proto, aby se těsto nelepilo.

  2. Těsto necháme uležet a připravíme si oblíbenou náplň - tvarohovou, makovou, povidlovou. Záleží na chuti. Uleželé těsto vyválíme na placku asi 2 - 3 mm vysokou a vykrajujeme z ní malé koláčky. Přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem. Malé koláčky zdobíme - plníme až na plechu. Pečeme je v předehřáté troubě dozlatova.

  3. Během pečení si rozpustíme máslo a smícháme jej s rumem. Horké upečené koláčky jím potřeme a obalíme je v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým. Máslo s rumem nemusíme použít.

  4. Malé koláčky naskládáme do krabičky a po patrech prokládáme alobalem. Poslední je alobal a koláčky necháme uležet do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!