Segedínský guláš vařený v pomalém hrnci recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- olej 1 špetka sůl 1 ks cibule 1 kelímek kysaná smetana 2 lžíce hladká mouka 500 g vepřová plec 1 lžíce mletá sladká paprika 1 sklenice kysané zelí 1 špetka mletý černý pepř 1 lžíce gulášová paprika
Postup Segedínský guláš vařený v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Maso rozkrájíme na kostky a vložíme do mísy. Podle chuti osolíme a opepříme. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno
Cibuli osmahneme na trošce oleje nebo na sádle a okořeníme sladkou mletou paprikou a gulášovou paprikou. Můžeme použít také sušenou cibuli a předchozí krok pak není potřeba. Vše můžeme dát rovnou do hrnce. Připravenou směs přidáme k masu, posypeme hladkou moukou a promícháme. Je dobré nechat směs proležet, ale není to nezbytné
Vše tedy vložíme do základny pomalého hrnce, podlijeme trochou vývaru a vaříme 3 hodiny na vyšší výkon nebo 6 - 7 hodin na nižší výkon. Po 3 hodinách přidáme zelí s trochou nálevu a vaříme dále. Po další hodině smícháme zakysanou smetanu s trochou vody a pokud máme rádi guláš hustější, tak i s lžící hladké mouky. Rozkvedláme a přilijeme k masu. Segedínský guláš promícháme a necháme ještě asi 30 - 60 minut probublávat
Segedínský guláš vařený v pomalém hrnci podáváme s houskovým knedlíkem.