Segedínský guláš vařený v pomalém hrnci recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
1 ks cibule
1 kelímek kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
500 g vepřová plec
1 lžíce mletá sladká paprika
1 sklenice kysané zelí
1 špetka mletý černý pepř
1 lžíce gulášová paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozkrájíme na kostky a vložíme do mísy. Podle chuti osolíme a opepříme. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno

  2. Cibuli osmahneme na trošce oleje nebo na sádle a okořeníme sladkou mletou paprikou a gulášovou paprikou. Můžeme použít také sušenou cibuli a předchozí krok pak není potřeba. Vše můžeme dát rovnou do hrnce. Připravenou směs přidáme k masu, posypeme hladkou moukou a promícháme. Je dobré nechat směs proležet, ale není to nezbytné

  3. Vše tedy vložíme do základny pomalého hrnce, podlijeme trochou vývaru a vaříme 3 hodiny na vyšší výkon nebo 6 - 7 hodin na nižší výkon. Po 3 hodinách přidáme zelí s trochou nálevu a vaříme dále. Po další hodině smícháme zakysanou smetanu s trochou vody a pokud máme rádi guláš hustější, tak i s lžící hladké mouky. Rozkvedláme a přilijeme k masu. Segedínský guláš promícháme a necháme ještě asi 30 - 60 minut probublávat

  4. Segedínský guláš vařený v pomalém hrnci podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!