Květák s jogurtovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl rajče 1 - 2 lžičky kari 3 lžičky olivový olej mletý pepř 1 lžíce citronová šťáva 1 lžíce citronová šťáva 3 snítky petrželová nať 500 ml bílý nízkotučný jogurt 1 ks menší květák
Postup Květák s jogurtovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělíme na růžičky a dáme vařit do vody se solí a lžící citronové šťávy. Vaříme, dokud není měkký, asi 10 minut. Scedíme a necháme okapat
Petrželku nasekáme najemno. Smícháme ji s bílým jogurtem, olivovým olejem, lžící citronové šťávy, pepřem a kari kořením. Podle chuti dosolíme
Uvařený květák polijeme jogurtovou omáčkou, ozdobíme rajčaty. Podáváme s toastovým chlebem, nebo bagetou. Květák s jogurtovou omáčkou je chutný teplý i studený.