Květák s jogurtovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
rajče
1 - 2 lžičky kari
3 lžičky olivový olej
mletý pepř
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce citronová šťáva
3 snítky petrželová nať
500 ml bílý nízkotučný jogurt
1 ks menší květák

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na růžičky a dáme vařit do vody se solí a lžící citronové šťávy. Vaříme, dokud není měkký, asi 10 minut. Scedíme a necháme okapat

  2. Petrželku nasekáme najemno. Smícháme ji s bílým jogurtem, olivovým olejem, lžící citronové šťávy, pepřem a kari kořením. Podle chuti dosolíme

  3. Uvařený květák polijeme jogurtovou omáčkou, ozdobíme rajčaty. Podáváme s toastovým chlebem, nebo bagetou. Květák s jogurtovou omáčkou je chutný teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!