Květák s vejcem a parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
2 lžíce máslo
1 hrst pórek
1 ks květák
100 g parmazán
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák důkladně očistíme a rozdělíme na růžičky, které v osolené vodě uvaříme doměkka. Uvařený květák scedíme a necháme okapat. Můžeme ho šťouchadlem na brambory trochu rozmělnit, pokud nechceme moc velké kousky

  2. Vejce rozšleháme v hrníčku, osolíme a opepříme

  3. Ve velké a hluboké pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájený pórek. Přihodíme květák, prohřejeme, zalijeme vejci a za občasného míchání necháme vajíčka zatuhnout. Podle potřeby dosolíme a dopepříme. Pánev odstavíme z plamene a nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaný parmazán, sýra můžeme přidat i více

  4. Květák s vejcem a parmazánem podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem, někomu postačí i kousek pečiva, případně podáváme samostatně

  5. Tip: Parmazán můžeme nahradit levnější nivou, i ta v této kombinaci chutná dobře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!