Květák s vejcem a parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 2 lžíce máslo 1 hrst pórek 1 ks květák 100 g parmazán čerstvě mletý barevný pepř
Postup Květák s vejcem a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Menší květák důkladně očistíme a rozdělíme na růžičky, které v osolené vodě uvaříme doměkka. Uvařený květák scedíme a necháme okapat. Můžeme ho šťouchadlem na brambory trochu rozmělnit, pokud nechceme moc velké kousky
Vejce rozšleháme v hrníčku, osolíme a opepříme
Ve velké a hluboké pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájený pórek. Přihodíme květák, prohřejeme, zalijeme vejci a za občasného míchání necháme vajíčka zatuhnout. Podle potřeby dosolíme a dopepříme. Pánev odstavíme z plamene a nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaný parmazán, sýra můžeme přidat i více
Květák s vejcem a parmazánem podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem, někomu postačí i kousek pečiva, případně podáváme samostatně
Tip: Parmazán můžeme nahradit levnější nivou, i ta v této kombinaci chutná dobře.