Květák s bešamelem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
1 ks žloutek
2 dl mléko
200 g ementál
1 ks květák
3 lžíce hladká mouka
100 g uzené maso
mletý černý pepř
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Ementál rozdělíme na dvě poloviny. První nakrájíme na hranolky a druhou nastrouháme. Stejným způsobem připravíme uzené maso

  2. Dobře omytý květák krátce povaříme v osolené vodě a potom ho protkneme hranolky sýra a uzeného masa. Z másla a mouky připravíme světlejší jíšku, zalijeme ji mlékem a asi 10 minut provaříme. Potom přidáme nastrouhaný ementál a uzené maso, necháme prochladnout. Do směsi vmícháme žloutek, sůl a pepř

  3. Květák vložíme do vymazaného pekáčku, zalijeme připraveným bešamelem a ve vyhřáté troubě pečeme asi 10 - 15 minut, dokud se neutvoří zlatavá kůrka

  4. Květák s bešamelem podáváme s dobrým bílým vínem. Uzené maso lze vynechat, v tom případě bude pokrm vegetariánský

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!