Segedínský guláš v pomalém hrnci recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 dl vývar 2 ks cibule 2 lžičky cukr moučka 3 ks bobkový list 250 g kysaná smetana 2 lžíce hladká mouka 1 kg vepřová plec 2 lžíce mletá sladká paprika 350 g kysané zelí 0,5 lžic mletá pálivá paprika
Postup Segedínský guláš v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Vložíme je do nádoby pomalého hrnce, přidáme sůl, celý pepř, bobkový list, obě papriky, hladkou mouku, najemno nakrájenou cibuli, studený vývar a kysané zelí, které neproplachujeme. Naopak přidáme i vodu ze sáčku. Přidáme i 2 lžíce moučkového cukru pro ty, kdo mají rádi zelí sladší. Vše důkladně promícháme rukou. Je dobré použít latexovou rukavici
Nádobu přiklopíme a guláš vaříme 8 hodin na stupeň Low nebo 5 hodin na stupeň High. Zhruba hodinu před dohotovením ochutnáme, případně dochutíme a přidáme kysanou smetanu, kterou ve směsi znovu rozmícháme
Segedínský guláš v pomalém hrnci rozdělíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.