Segedínský guláš v pomalém hrnci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 dl vývar
2 ks cibule
2 lžičky cukr moučka
3 ks bobkový list
250 g kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
1 kg vepřová plec
2 lžíce mletá sladká paprika
350 g kysané zelí
0,5 lžic mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Vložíme je do nádoby pomalého hrnce, přidáme sůl, celý pepř, bobkový list, obě papriky, hladkou mouku, najemno nakrájenou cibuli, studený vývar a kysané zelí, které neproplachujeme. Naopak přidáme i vodu ze sáčku. Přidáme i 2 lžíce moučkového cukru pro ty, kdo mají rádi zelí sladší. Vše důkladně promícháme rukou. Je dobré použít latexovou rukavici

  2. Nádobu přiklopíme a guláš vaříme 8 hodin na stupeň Low nebo 5 hodin na stupeň High. Zhruba hodinu před dohotovením ochutnáme, případně dochutíme a přidáme kysanou smetanu, kterou ve směsi znovu rozmícháme

  3. Segedínský guláš v pomalém hrnci rozdělíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!