Makrónky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks bílek
200 g mandle
100 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
2 lžíce mandlový olej

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 130 °C. Polovinu mandlí nasekáme a druhou polovinu umeleme. Moučkový cukr prosejeme.

  2. Bílky lehce osolíme a vyšleháme z nich hustý sníh, do kterého postupně přisypáváme cukr. Do bílků vmícháme skořici, mandlový olej a oboje mandle.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem. Vezmeme 2 lžičky a z těsta jimi oddělujeme malé kousky, které klademe na plech s papírem. Nachystaný plech pečeme asi 35 minut.

  4. Hotové cukrovinky necháme vychladnout. Můžeme je podávat posypané skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!