Masový vývar se zelím Pak choi recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1/4 ks celer
1 - 2 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks bobkový list
25 - 30 g čerstvý zázvor
500 g přední hovězí maso
8 kuliček celý černý pepř
2 - 3 ks jarní cibulka s natí
4 kuličky celé nové koření
chilli vločky
2 ks zelí Pak choi

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme, cibuli a česnek oloupeme a kořenovou zeleninu (celer, mrkev a petržel) očistíme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky. Poté vše vložíme do většího hrnce, zalijeme asi 2 l vody, osolíme, přidáme koření (bobkový list, celý černý pepř a nové koření) a přivedeme k varu. Maso vaříme zvolna, dokud nebude zcela měkké. Mezitím rozebereme zelí Pak choi na jednotlivé listy, které omyjeme a překrájíme na nudličky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka

  2. Měkké maso vyjmeme z vývaru a natrháme na kousky. Vývar scedíme do jiného hrnce, ochutíme chilli vločkami, přivedeme k varu a přidáme nakrájené zelí Pak choi. Zeleninu krátce povaříme doměkka a odstavíme z tepla. Nakonec vmícháme jarní cibulku, na kolečka nakrájenou mrkev a vývar se zeleninou podle chuti přisolíme

  3. Vařené hovězí maso rozdělíme na porce, přelijeme horkým masovým vývarem se zeleninou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je bageta. Chceme-li mít polévku se zelím Pak choi sytější, můžeme do vývaru zavařit jasmínovou rýži a pokrm podávat jako samostatný chod (třeba k večeři).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!