Maďarské kuřecí na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g máslo
1 lžička ocet
1-2 lžičky cukr krystal
150 ml bílé víno
2 plátky kuřecí prsa
2 lžičky hladká mouka
300 ml smetana ke šlehání
2 ks jarní cibule
2 ks kuřecí křídla
1 lžička mletá sladká paprika
0-1 lžička mletá pálivá paprika
2 ks kuřecí nohy
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku nebo jemnou šalotku nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle. V hrníčku rozkvedláme v zahřátém bílém víně (1 dl) mletou sladkou papriku (1 lžička), nejlépe uzenou. Přilijeme na osmahnutou cibulku a lehce povaříme (10 minut). Kuřecí maso osolíme a opepříme, přidáme na cibulku s paprikou a dusíme 30 minut.

  2. Kuřecí maso potom vyjmeme. Šťávu rozšleháme ručním ponorným šlehačem a pomalu přidáváme smetanu ke šlehání (300 ml) s rozkvedlanou hladkou moukou (2 kávové lžičky). Přidáme polévkovou lžíci suchého vína a ocet podle chuti. Na závěr šlehání přidáme ještě 1 - 2 kávové lžičky cukru krystal a půl kávové lžičky mleté pálivé papriky. Maso vložíme zpět do omáčky a povaříme na pomalém ohni za stálého míchání (pozor na dno) dalších cca 35 minut.

  3. Maďarské kuřecí na paprice podáváme s nokedli (strouhané nočky z vajec a hladké mouky) nebo s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!