Hovězí veverka na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks cibule 1/4 ks celer 1/4 lžičky tymián voda 2 ks mrkev 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 1/2 l červené víno 2 lžíce rajský protlak mletý černý pepř 6 kuliček celý černý pepř 40 g slanina v celku 800 g hovězí maso (veverka)
Postup Hovězí veverka na víně
Postup přípravy receptu
-
Hovězí veverku rozdělíme na kousky o váze cca 200g, protneme na kousky nakrájenou slaninou, osolíme a opepříme. Očištěnou mrkev, celer a cibuli nakrájíme nahrubo
V hrnci na oleji opečeme mrkev a celer dozlatova. Poté přidáme cibuli a tymián, vše orestujeme a vmícháme rajský protlak. Za stálého míchání do tohoto základu vložíme maso, které opékáme ze všech stran, dokud se nezatáhne. Pak vše zalijeme červeným vínem a podle potřeby vodou tak, aby tekutina dosahovala do výše masa. Do hrnce vložíme bobkorý list, nové koření, celý černý pepř a zvolna dusíme doměkka
Měkké kousky masa vyjmeme a uchováme na teple. Vydušenou šťávu scedíme, zeleninu propasírujeme do omáčky, kterou podle chuti dosolíme a opepříme
Hovězí maso na víně rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem.