Hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky dvou chutí recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
strouhanka
majoránka
2 ks cibule
100 g celer
100 g mrkev
150 g vinná klobása
polohrubá mouka
200 g hovězí maso
150 g játrová zavářka
sušené nudle

Postup přípravy receptu

  1. Do dvou litrů osolené vody dáme vařit dvě pokrájené cibule i se slupkou, tři neoloupané stroužky česneku a hovězí maso pokrájené na kostičky. Po hodině pomalého probublávání scedíme a kousky masa vrátíme do vývaru a ostatní vyhodíme

  2. Přivedeme k varu a přidáme nahrubo nastrouhanou nebo nakrájenou mrkev a celer. Necháme mírně vařit a mezitím připravíme knedlíčky. Játrovou zavářku promícháme s utřeným česnekem a lžičkou majoránky, vytvoříme knedlíčky, které obalujeme v polohrubé mouce

  3. Z vinné klobásy vytlačíme obsah a smícháme s jedním vejcem, stroužkem česneku a takovým množstvím strouhanky, abychom mohli tvarovat knedlíčky, které taktéž obalíme v polohrubé mouce

  4. Játrové knedlíčky vhodíme do polévky a zhruba po minutě varu přidáme knedlíčky z vinné klobásy. Jakmile knedlíčky vyplavou, vsypeme hrst nudlí. Zhasneme plamen a necháme dojít. Na závěr přidáme asi dvě lžičky promnuté majoránky

  5. Hovězí vývar s nudlemi a knedlíčky dvou chutí hned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!