Maďarské knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
60 g máslo
2 ks žloutek
2 ks cibule
200 g veka
mletý pepř
2 ks červená paprika
podle chuti
sůl
podle potřeby
strouhanka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme od semen a uvaříme v osolené vodě. Uvařené papriky scedíme, rozmixujeme s pepřem, solí a necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, vmícháme žloutky a vajíčko, přidáme papriky a kostičky veky, promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout.

  2. Potom rukama, které jsme si navlhčili ve studené vodě, tvarujeme menší knedlíky. Jeden maďarský knedlík uvaříme na zkoušku v horké osolené vodě. Když se rozvaří, přidáme strouhanku. Vaříme cca 10 - 15 minut.

  3. Maďarské knedlíky podáváme k opečené nebo grilované klobáse a sypeme osmaženou cibulkou. Knedlíky podle tohoto receptu dobře chutnají i samostatně polité rozškvařenou slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!