Slaninoví šnečci recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

30 dkg slanina
3 stroužky česnek
1 dl olej
2 ks vejce
1 dl kečup
20 dkg niva
1 balíček listové těsto
1 hrst hladká mouka
2 lžičky provensálské koření
30 dkg plátkový sýr
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozmražené listové těsto rozdělíme na 2 stejné kusy, které vyválíme na pomoučeném vále na tenké plátky. Slanina musí být nakrájená na plátky

  2. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme jej s kečupem a olejem. Touto směsí potřeme vyválené pláty z těsta. Pak na všechny postupně klademe vrstvu plátkového sýra a slaniny. Navrch nastrouháme nivu. Posypeme provensálským kořením a opepříme

  3. Pláty zavineme jako štrůdl nebo roládu.Vzniklé záviny rozkrájíme na kolečka o tloušťce asi 0,5 cm. Kolečka namáčíme do rozkvedlaného vajíčka a pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 15 min

  4. Podáváme teplé, ale výborně chutnají i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!