Slaninoví šnečci recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 30 dkg slanina 3 stroužky česnek 1 dl olej 2 ks vejce 1 dl kečup 20 dkg niva 1 balíček listové těsto 1 hrst hladká mouka 2 lžičky provensálské koření 30 dkg plátkový sýr 1 lžička mletý černý pepř
Postup Slaninoví šnečci
Postup přípravy receptu
-
Rozmražené listové těsto rozdělíme na 2 stejné kusy, které vyválíme na pomoučeném vále na tenké plátky. Slanina musí být nakrájená na plátky
Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme jej s kečupem a olejem. Touto směsí potřeme vyválené pláty z těsta. Pak na všechny postupně klademe vrstvu plátkového sýra a slaniny. Navrch nastrouháme nivu. Posypeme provensálským kořením a opepříme
Pláty zavineme jako štrůdl nebo roládu.Vzniklé záviny rozkrájíme na kolečka o tloušťce asi 0,5 cm. Kolečka namáčíme do rozkvedlaného vajíčka a pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 15 min
Podáváme teplé, ale výborně chutnají i studené.