Slaninové celozrnné chleby recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl máslo červená cibule uzený eidam celozrnný chléb chilli vločky krájená slanina
Postup Slaninové celozrnné chleby
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli osmahneme do zezlatovění na oleji. Slaninu použijeme již nakrájenou na plátky a měla by být libovější. Máslo necháme rozpustit
Plátky celozrnného chleba potřeme máslem, maličko posolíme a posypeme chilli vločkami. Na každý krajíc položíme plátek slaniny, poklademe cibulí a plátkem sýra
Slaninové celozrnné chleby dáme zapéct do trouby vyhřáté na 160 - 170 °C zhruba na 12 minut
Slaninové chleby podáváme jako svačinu, chuťovku nebo jednoduchou večeři. Jsou dobré k pivu i vínu.