Slaninové celozrnné chleby recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
červená cibule
uzený eidam
celozrnný chléb
chilli vločky
krájená slanina

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli osmahneme do zezlatovění na oleji. Slaninu použijeme již nakrájenou na plátky a měla by být libovější. Máslo necháme rozpustit

  2. Plátky celozrnného chleba potřeme máslem, maličko posolíme a posypeme chilli vločkami. Na každý krajíc položíme plátek slaniny, poklademe cibulí a plátkem sýra

  3. Slaninové celozrnné chleby dáme zapéct do trouby vyhřáté na 160 - 170 °C zhruba na 12 minut

  4. Slaninové chleby podáváme jako svačinu, chuťovku nebo jednoduchou večeři. Jsou dobré k pivu i vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!