Pečený mamut recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks petržel
1 kulička pepř celý černý
bobkový list
nové koření
30 dkg mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Na pekáč položíme nelepivý pečicí papír. Na něj pak dáme směs mletého masa okořeněnou podle vlastních zvyklostí (ale mnohdy stačí jen osolit a opepřit) a vytvarujeme přímo na pekáči mamuta

  2. Kly mamuta uděláme z kousku petržele kterou předem trochu (asi deset minut) zvlášť předvaříme. Stejně očičko do kterého dáme ještě zrníčko pepře. Musíme počítat s tím, že se mamut pečením trochu zmenší a změní tvar

  3. Pokud mamuta jen osolíme můžeme přidat vedle ještě bobkový list a zrníčka nového koření. Poté polijeme olejem

  4. Po upečení přemístíme mamuta i s papírem na talíř a opatrně z něj sešoupneme. Pečený mamut bude chutnat nejen dětem. Jako přílohu můžeme podávat bramborovou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!