Pečený mamut recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks petržel 1 kulička pepř celý černý bobkový list nové koření 30 dkg mleté maso
Postup Pečený mamut
Postup přípravy receptu
-
Na pekáč položíme nelepivý pečicí papír. Na něj pak dáme směs mletého masa okořeněnou podle vlastních zvyklostí (ale mnohdy stačí jen osolit a opepřit) a vytvarujeme přímo na pekáči mamuta
Kly mamuta uděláme z kousku petržele kterou předem trochu (asi deset minut) zvlášť předvaříme. Stejně očičko do kterého dáme ještě zrníčko pepře. Musíme počítat s tím, že se mamut pečením trochu zmenší a změní tvar
Pokud mamuta jen osolíme můžeme přidat vedle ještě bobkový list a zrníčka nového koření. Poté polijeme olejem
Po upečení přemístíme mamuta i s papírem na talíř a opatrně z něj sešoupneme. Pečený mamut bude chutnat nejen dětem. Jako přílohu můžeme podávat bramborovou kaši.