Pečený marinovaný květák recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžičky kmín 1 ks květák 2 lžičky grilovací koření 2 - 3 lžíce olivový olej 2 lžíce sojová omáčka 2 - 3 ks jarní cibulka 1 kelímek rajčatové pyré čerstvé bylinky
Postup Pečený marinovaný květák
Postup přípravy receptu
-
Velký květák omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Květák vsypeme do velké mísy a připravíme si marinádu, kterou vymícháme z rajčatového pyré, oleje, sojové omáčky, kmínu, grilovacího koření a nasekaných čerstvých bylinek. Květák promícháme s marinádou a necháme přes noc odležet
Druhý den květák přendáme i s marinádou na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka (cca 40 minut). Občas promícháme a ke konci přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku i s natí
Pečený marinovaný květák rozdělíme na talíře a podáváme jej jako vegetariánský hlavní chod s libovolnou bramborovou přílohou.