Pečený marinovaný květák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky kmín
1 ks květák
2 lžičky grilovací koření
2 - 3 lžíce olivový olej
2 lžíce sojová omáčka
2 - 3 ks jarní cibulka
1 kelímek rajčatové pyré
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Velký květák omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Květák vsypeme do velké mísy a připravíme si marinádu, kterou vymícháme z rajčatového pyré, oleje, sojové omáčky, kmínu, grilovacího koření a nasekaných čerstvých bylinek. Květák promícháme s marinádou a necháme přes noc odležet

  2. Druhý den květák přendáme i s marinádou na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka (cca 40 minut). Občas promícháme a ke konci přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku i s natí

  3. Pečený marinovaný květák rozdělíme na talíře a podáváme jej jako vegetariánský hlavní chod s libovolnou bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!