Libanonský chléb po česku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
2 lžičky petrželka
1 ks cibule
3 ks rajče
50 g eidam
3 listy ledový salát
4 ks tmavý libanonský chléb
1 lžička solčanka
podle potřeby
olej
podle chuti
kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli na tenká půlkolečka a rozebereme na jednotlivé měsíčky. Petrželku nasekáme. Sýr najemno nastrouháme. Rajčata nakrájíme na plátky, ledový salát na nudličky. Připravíme si libanonský chleba (doporučuji spíše tmavý).

  2. Všechna 3 celá vejce rozklepneme do hrníčku, přidáme lžičku petrželky (sušené, čerstvé), půl lžičky solčanky (podravky) a špetku pepře. Dobře prošleháme vidličkou.

  3. Rozpálíme pánev s malým množství oleje, vlijeme vaječnou směs. Po chvilce zasypeme polovinou sýra. Když je omeleta hotová, rozpůlíme ji, polovinu položíme na plát libanonského chleba, obložíme plátky rajčátek, měsíčky cibule a plátky ledového salátu, přidáme trochu kvalitního kečupu, přeložíme a můžeme podávat.

  4. Postup opakujeme s druhou polovinou surovin.

  5. Libanonský chléb po česku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!