Libanonský chléb po česku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 2 lžičky petrželka 1 ks cibule 3 ks rajče 50 g eidam 3 listy ledový salát 4 ks tmavý libanonský chléb 1 lžička solčanka podle potřeby olej podle chuti kečup mletý černý pepř
Postup Libanonský chléb po česku recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme cibuli na tenká půlkolečka a rozebereme na jednotlivé měsíčky. Petrželku nasekáme. Sýr najemno nastrouháme. Rajčata nakrájíme na plátky, ledový salát na nudličky. Připravíme si libanonský chleba (doporučuji spíše tmavý).
Všechna 3 celá vejce rozklepneme do hrníčku, přidáme lžičku petrželky (sušené, čerstvé), půl lžičky solčanky (podravky) a špetku pepře. Dobře prošleháme vidličkou.
Rozpálíme pánev s malým množství oleje, vlijeme vaječnou směs. Po chvilce zasypeme polovinou sýra. Když je omeleta hotová, rozpůlíme ji, polovinu položíme na plát libanonského chleba, obložíme plátky rajčátek, měsíčky cibule a plátky ledového salátu, přidáme trochu kvalitního kečupu, přeložíme a můžeme podávat.
Postup opakujeme s druhou polovinou surovin.
Libanonský chléb po česku ihned podáváme.