Palačinky s houbami a kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1/2 lžičky sůl
sůl
3 ks vejce
375 ml mléko
2 snítky tymián
1 ks limetka
250 g žampiony
150 g hladká mouka
200 g zakysaná smetana
5 ks naťová cibulka
2 lžíce limetková šťáva
50 g rozpuštěné máslo
mletý černý pepř
máslo nebo olej na smažení
500 g kuřecí prsní řízky

Postup přípravy receptu

  1. Limetku (chemicky neošetřenou) omyjeme v horké vodě, osušíme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu, kterou použijeme na přípravu náplně

  2. Rozšleháme vejce, limetkovou kůru, mouku, sůl a lístky ze dvou větviček tymiánu. Střídavě přidáváme rozpuštěné máslo a mléko, až bude hmota polotekutá a zcela bez žmolků. Zakryjeme a necháme nejméně 30 minut odpočinout

  3. Kuřecí prsní řízky pokrájíme na větší nudličky, rozehřejeme jednu lžíci oleje a maso ze všech stran rychle opečeme. Osolíme, opepříme a vyndáme z pánve

  4. Rozehřejeme druhou lžíci oleje, omyté, osušené, pokrájené a limetkovou šťávou zakápnuté žampiony na něm asi 3 minuty prudce opékáme. Přidáme lístky tymiánu, na plátky pokrájené naťové cibulky a pečeme ještě asi 3 minuty. Vmícháme opečené maso

  5. Rozmícháme zakysanou smetanu s limetkovou šťávou a v nezakrytém kastrůlku zvolna povaříme. Přidáme připravené maso s houbami a cibulkou, osolíme a případně opepříme

  6. Na vymaštěné pánvi upečeme postupně 8 palačinek, potřeme je připravenou směsí, zabalíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!