Rychlý jahodový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
1/2 hrnku olej
2 ks vejce
1/2 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 balíček měkký tvaroh
20 ks čerstvé jahody
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a ušleháme do pěny. Přidáme mléko, olej a mouku s práškem do pečiva. Vymícháme hladké těsto

  2. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a poklademe oslazeným tvarohem a jahodami. Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme, až je povrch zlatavý

  3. Rychlý jahodový koláč necháme chvíli vychladnout a poté krájíme na kostky. Jahodový koláč je dobrý k čaji

  4. Piškot, který vznikne mám jako univerzální podklad. Dá se na něj přidávat cokoli - od pudingu, krémů, ovoce a želatiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!