Rychlý jahodový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr 1/2 hrnku olej 2 ks vejce 1/2 hrnku mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka tuk na vymazání 1 balíček měkký tvaroh 20 ks čerstvé jahody mouka na vysypání
Postup Rychlý jahodový koláč
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a ušleháme do pěny. Přidáme mléko, olej a mouku s práškem do pečiva. Vymícháme hladké těsto
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a poklademe oslazeným tvarohem a jahodami. Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme, až je povrch zlatavý
Rychlý jahodový koláč necháme chvíli vychladnout a poté krájíme na kostky. Jahodový koláč je dobrý k čaji
Piškot, který vznikne mám jako univerzální podklad. Dá se na něj přidávat cokoli - od pudingu, krémů, ovoce a želatiny.