Rychlý jogurtový koláč či buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 10 g máslo 50 ml mléko 1/2 balíčku prášek do pečiva 150 g cukr krupice 10 g cukr moučka 20 g cukr moučka 300 - 500 g ovoce 15 g hladká mouka 200 g polohrubá mouka 1 kelímek měkký tvaroh 150 ml ochucený jogurt
Postup Rychlý jogurtový koláč či buchta
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme cukr, polohrubou mouku, prášek do pečiva, vejce, jogurt a mléko. Vše vymícháme na lehce tekuté těsto a vlijeme do předem připravené koláčové formy, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Používám formu o průměru 29 cm
Měkký tvaroh ochutíme cukrem. Tvaroh lehce rozetřeme na připravené těsto, ale nevmícháme. Poté na něj poklademe omyté jahody nebo jiné ovoce. Kdo má rád, přidá před pečením ještě drobenku (hl.mouka, cukr moučka a máslo)
Rychlý jogurtový koláč či buchta pečeme asi 25 minut na 180 °C
Lze použít jakékoli ovoce, i zavařené. Výborná jsou nastrouhaná jablka s rozinkami a skořicovým cukrem. Výborná varianta je použít vyšší formu a do těsta vmíchat umletý mák, místo poloviny prášku do pečiva použijeme polovinu prášku do perníku a ovoce. Do těsta můžeme přidat vanilkový cukr
Rychlý jogurtový koláč či buchtu nakrájíme a můžeme podávat.