Rychlý jogurtový koláč či buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
10 g máslo
50 ml mléko
1/2 balíčku prášek do pečiva
150 g cukr krupice
10 g cukr moučka
20 g cukr moučka
300 - 500 g ovoce
15 g hladká mouka
200 g polohrubá mouka
1 kelímek měkký tvaroh
150 ml ochucený jogurt

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme cukr, polohrubou mouku, prášek do pečiva, vejce, jogurt a mléko. Vše vymícháme na lehce tekuté těsto a vlijeme do předem připravené koláčové formy, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Používám formu o průměru 29 cm

  2. Měkký tvaroh ochutíme cukrem. Tvaroh lehce rozetřeme na připravené těsto, ale nevmícháme. Poté na něj poklademe omyté jahody nebo jiné ovoce. Kdo má rád, přidá před pečením ještě drobenku (hl.mouka, cukr moučka a máslo)

  3. Rychlý jogurtový koláč či buchta pečeme asi 25 minut na 180 °C

  4. Lze použít jakékoli ovoce, i zavařené. Výborná jsou nastrouhaná jablka s rozinkami a skořicovým cukrem. Výborná varianta je použít vyšší formu a do těsta vmíchat umletý mák, místo poloviny prášku do pečiva použijeme polovinu prášku do perníku a ovoce. Do těsta můžeme přidat vanilkový cukr

  5. Rychlý jogurtový koláč či buchtu nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!