Rychlý jahodový zákusek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 lžic cukr
6 lžic olej
6 ks vejce
1/2 balíčku prášek do pečiva
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce polohrubá mouka
hrubá mouka na vysypání
čerstvé jahody
sádlo na vymazání
jahodový džem
2 ks červené dortové želé

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh vyšlehaný z bílků

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 170 °C 8 minut horkovzduchem. Pokud horkovzduch nemáme, pečeme dle zkušeností se svou troubou

  3. Upečený a vychladlý korpus potřeme jahodovým džemem. Celou plochu korpusu poklademe hustě půlkami jahod (řeznou stranou dolů)

  4. Podle návodu na sáčku uvaříme želatinu a nalijeme ji od prostředka na jahody. Jahodový zákusek dáme do lednice alespoň na 25 minut ztuhnout

  5. Při podávání lze rychlý jahodový zákusek dochutit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!