Květáková placka se sýrem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 hrnky květák
oregano
drcený tymián
1 hrnek tvrdý sýr
tacos

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, odstraníme košťál a růžičky nastrouháme na hrubém struhadle. Na suché pánvi a při střední teplotě květák za občasného míchání zvolna restujeme asi 15 minut, dokud nebudou kousky měkké a suché. Pak pánev odstavíme z tepla a opražený květák necháme vychladnout. Tvrdý a nepříliš slaný sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Troubu předehřejeme na 220 °C

  2. V míse rozšleháme vejce, ke kterému vmícháme sýr a opražený květák. Plech vyložíme pečícím papírem, do středu vyklopíme směs z mísy a mokrýma rukama vytvarujeme kulatou placku vysokou asi 1 cm, kterou pečeme v předehřáté troubě přibližně 20 minut. Po upečení stáhneme pečící papír s plackou z plechu stranou a necháme ji na papíru asi 3 minuty zchladnout. Pak květákovou placku překlopíme na prkénko a papír opatrně sloupneme

  3. Dále květákovou placku pro přípravu pizzy potřeme sladkým kečupem a poklademe oblíbenými ingrediencemi - šunkou, rajčaty apod., posypeme sýrem a zapečeme při 220 °C ještě dalších 10 minut

  4. Pro další variantu květákové placky můžeme základní směs před pečením ochutit kořením tacos, oreganem nebo tymiánem (solíme jen opatrně) a placku plnit jako tortillu, nebo upéci více placek a podávat je jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!