Slaný šnek plněný špenátem a sýrem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžičky sůl
sůl
1 ks vejce
1 - 2 lžíce máslo
1 ks cibule
80 ml smetana
80 g parmazán
100 ml slunečnicový olej
300 g hladká mouka
100 ml vlažná voda
mletý černý pepř
300 g čerstvý listový špenát

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme mouku, kterou osolíme a do středu uděláme důlek. Pak postupně vlijeme olej a vlažnou vodu a vše dobře propracujeme v hladké lesklé těsto, které zakryjeme a necháme 20 minut při pokojové teplotě odležet

  2. Mezitím si připravíme náplň. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a necháme na másle zesklovatět. Poté vmícháme očištěný špenát, vše osolíme a krátce podusíme. Nakonec špenát zjemníme smetanou, krátce povaříme, odstavíme z tepla a zahustíme sýrem. Náplň podle chuti osolíme, opepříme a necháme vychladnout

  3. Odležené těsto rozválíme na obdélníkový plát, který potřeme olejem a ručně vytáhneme do co nejtenčího plátu. Plát poklademe náplní a zarolujeme do dlouhého "hada", kterého svineme na plechu vyloženém pečícím papírem do tvaru šneka

  4. Povrch slaného šneka potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 170 °C dorůžova

  5. Upečeného slaného šneka plněného špenátem a sýrem nakrájíme na porce a podáváme teplé s čerstvou zeleninou. Chuťovka chutná i zastudena k vínu nebo pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!