Kváskové lívance recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
450 ml mléko
250 g tvaroh
1 lžíce med
ovoce
45 g cukr krystal
350 g hladká mouka
1 lžička vanilkový extrakt
130 g žitný kvásek

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozmícháme kvásek v mléce pokojové teploty, přidáme mouku, cukr, vanilku a smícháme v jednolité těsto. Volně přikryjeme potravinářskou folii a dáme přes noc do lednice

  2. Na druhý den vmícháme metličkou do těsta vejce, špetku soli a necháme dvě hodiny při pokojové teplotě volně přikryté

  3. Mezitím si připravíme tvaroh, který smícháme s medem. Také omyjeme a očistíme ovoce na zdobení

  4. Lívanečník nebo pánev si zlehka pomocí mašlovačky potřeme olejem (nebo lépe přepuštěným máslem či kokosovým olejem), lžící nabereme těsto a na pánvi tvoříme placičky, které na středním plameni opékáme z obou stran dozlatova

  5. Na hotové kváskové lívance dáme lžičku připraveného tvarohu s medem, ozdobíme ovocem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!