Kváskové lívance recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
450 ml mléko
250 g tvaroh
1 lžíce med
ovoce
45 g cukr krystal
350 g hladká mouka
1 lžička vanilkový extrakt
130 g žitný kvásek
Postup Kváskové lívance
Postup přípravy receptu
-
V míse rozmícháme kvásek v mléce pokojové teploty, přidáme mouku, cukr, vanilku a smícháme v jednolité těsto. Volně přikryjeme potravinářskou folii a dáme přes noc do lednice
Na druhý den vmícháme metličkou do těsta vejce, špetku soli a necháme dvě hodiny při pokojové teplotě volně přikryté
Mezitím si připravíme tvaroh, který smícháme s medem. Také omyjeme a očistíme ovoce na zdobení
Lívanečník nebo pánev si zlehka pomocí mašlovačky potřeme olejem (nebo lépe přepuštěným máslem či kokosovým olejem), lžící nabereme těsto a na pánvi tvoříme placičky, které na středním plameni opékáme z obou stran dozlatova
Na hotové kváskové lívance dáme lžičku připraveného tvarohu s medem, ozdobíme ovocem a ihned podáváme.