Zapekaný lilek recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
3 ks lilek
2 ks mozzarella
4 lžíce olivový olej
2-3 stroužky česnek prolisovaný
sušené oregano
400 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
150 g tvrdý sýr (eidam)
4 lžíce rajčatové pyré nebo protlak

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme omáčku: na trošce oleje a nadrobno nasekanou cibuli orestujeme mleté maso, ochutíme solí, pepřem, přidáme rajčatové pyré nebo protlak, orestujeme, přidáme rozdrcený česnek a oregano. Samozřejmě se dají použít různé, už hotové omáčky z obchodu

  2. Vyplakaný lilek opláchneme pod studenou vodou, osušíme papírovými ubrousky a opečeme NA SUCHÉ teflonové pánvi, bez oleje, do hněda. Tímhle se ještě odpaří přebytečná tekutina a kolečka se o polovinu ztenčí

  3. Dno pekáče nebo zapékací mísy vymažeme olivovým olejem a naskládáme vrstvu lilku, na ni vrstvu připravené masové omáčky a nakonec kousky mozzarelly

  4. Navrstvíme další vrstvu lilku, poukladáme další kousky mozzarelly, posypeme nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem a pokapeme olivovým olejem

  5. Přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby na asi 170°C. Přikryté pečeme asi 40 minut, pak alobal sejmeme a zapečeme asi 15 minut

  6. Zapékaný lilek podáváme s bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!