Zlatoolešnické kváskové kyselo recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
300 ml voda
1 ks kvásek
2 misky vařené brambory
1 hrst sušené huby
3 ks vejce pečené

Postup přípravy receptu

  1. Koupíme si hotový kvásek, který přes noc namočíme do studené vody

  2. Druhý den si dáme do hrnce 300 ml vody v které do měkka uvaříme hrst sušených hub se špetkou soli.,když jsou houby měkké,tak přes jemné sítko přelijeme kvásek do hrnce a vaříme asi 3 minuty, pokud se nám kyselo zdá velmi tuhé přilijeme vodu

  3. Do kysela přidáme pečené vajíčko

  4. Zlatoolešnické kváskové kyselo podáváme s bramborem či bramborovou kaší, kdo jak má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!