Kuskus s kuřecím masem a sušenými rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1/2 ks brokolice
250 g kuskus
6 ks žampiony
1/4 l kuřecí vývar
2 ks kuřecí prsa
1 ks červená paprika
3 lžíce rostlinný olej
10 ks sušená rajčata
100 g eidam 30%

Postup přípravy receptu

  1. Jednoduchý recept vyžaduje trochu organizace času, proto doporučuji zapnout troubu na cca 100 °C pro odkládání jednotlivých ingrediencí

  2. Kuskus nasypeme do větší misky, přidáme olej a důkladně vidličkou promícháme. Mezitím přivedeme k varu 1/4 litru vody a přidáme kostku kuřecího vývaru. Kdo má rád, přidá kostku hovězího vývaru. Přitom necháme brokolici minutu projít varem, až se krásně zeleně vybarví, poté slijeme a dáme do trouby, aby nevychladla

  3. Zároveň orestujeme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, přidáme nakrájenou papriku a sušená rajčata. Na vaření jsou nejlepší italská v oleji - olej se hodí, proto při přidávání rajčat dle chuti přidáme i olej ze sklenice. Celou směs odložíme do trouby

  4. Nakrájená kuřecí prsíčka, doporučuji naložená do směsi vajíčka a sladké sójovky cca 2 hodiny předem, na pánvi osmažíme

  5. Do vývaru vsypeme kuskus a vidličkou mícháme, až se vývar vstřebá. Přikryjeme hrnec pokličkou a necháme 2 minuty odpočinout. Poté přidáme máslo, zamícháme, přidáme i připravenou směs z trouby a kuřecí prsa. Kuskus s kuřecím masem a sušenými rajčaty necháme 5 minut odpočinout

  6. Mezitím si nastrouháme sýr, kterým pak posypeme každou porci kuskusu s kuřecím a sušenými rajčaty

  7. Vegetariáni v receptu vynechají kuřecí maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!