Sýrový chlebíček s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

olej
sůl
125 g máslo
100 g šunka
200 g niva
mletý bílý pepř
500 g měkký tvaroh
pistáciové oříšky
mletá sladká paprika
100 g hroznové víno
1 - 2 lžíce čerstvá petrželová nať
250 g plátkový eidam 45%

Postup přípravy receptu

  1. Plísňový sýr niva jemně nastrouháme. Loupané pistácie usekáme najemno. Kuličky hroznového vína omyjeme a osušíme. Omytou petrželovou nať jemně usekáme. Chlebovou formu vytřeme olejem a vyložíme potravinovou folií

  2. Změklé máslo vyšleháme s tvarohem a nastrouhaným sýrem niva. Náplň osolíme, opepříme a promícháme s usekanou petrželkou. Dno a stěny připravené formy vyložíme částí plátkového sýra. Dno poklademe asi 1/3 šunky a na ni naneseme polovinu sýrové náplně, do které zatlačíme polovinu hroznů. Vrstvy opakujeme a vše zakončíme poslední třetinou šunky a plátky sýra. Takto připravený chlebíček necháme přes noc ztuhnout v lednici

  3. Sýrový chlebíček s hroznovým vínem vyklopíme z formy, ozdobíme červenou paprikou a oříšky. Nakrájíme na porce a podáváme s bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!