Sýrový chleba s bylinkami recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
350 ml mléko
90 g čedar
30 g parmazán
500 g hladká mouka
tvrdý sýr
7 g sušené droždí
čerstvá petrželka
olej na vymazání
2 lžičky mletá hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Parmazán s čedarem nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme

  2. V míse promícháme mouku, jemně mleté sýry, mletou hořčici, petrželku, sůl, droždí a promícháme. Uprostřed uděláme důlek a nalijeme do něj vlažné mléko, těsto zpracujme elektrickým hnětačem nebo vařečkou, až je hladké

  3. Velikou mísu vymažeme tukem, těsto propracujeme a necháme asi hodinu a půl kynout, až nabude jednou tolik. Potom ho propracujeme znovu, vytvarujeme kouli nebo šišku a dáme ji na plech, kde těsto necháme ještě tak půl hodiny kynout

  4. Sýrový chleba s bylinkami potřeme rozšlehaným vejcem, nahoře nařízneme kříž, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pečeme v troubě asi 10 minut na 230 °C, poté teplotu snížíme na 200 °C a dopékáme dalších 20 minut

  5. Sýrový chleba s bylinkami podáváme podle chuti. Je dobrý samotný, ale i jako příloha

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!