Kuřecí zeleninové ragú na kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1 špetka sůl
1 lžíce kari
3 ks kuřecí prsa
1 kelímek smetana na vaření
1 balíček mražená zeleninová směs
příloha
3 balíčky rýže
podle potřeby
1 lžíce kari
podle chuti
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit rýži. Rýži vaříme podle návodu na obalu.

  2. Očistíme a nakrájíme kuřecí prsa na nudličky, posypeme solí a kari a dáme na rozpálenou pánev s kapkou oleje zatáhnout. Když maso zbělá, přilejeme trochu vody a přidáme nakrájenou zeleninu (pórek, mrkev, hrášek, kukuřici a brokolici - stačí mražená směs). Necháme chvíli povařit a přilijeme smetanu. Podle chuti dokořeníme kari, solí a pepřem (popřípadě sušeným česnekem).

  3. Uvařenou rýži na talíře, doprostřed dáme připravené kuřecí zeleninové ragú na kari a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!