Domácí čerstvá malinová šťáva recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

600 g cukr
200 ml voda
1 ks limetka
led
1/2 lžičky kyselina citronová
1,5 l čerstvé maliny
jemně perlivá voda
10 lístků citronová máta

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maliny vložíme do větší nádoby, přidáme cukr a kyselinou citronovou, vše promícháme a zakryté necháme 24 hodin macerovat. Pak přilijeme 200 ml převařené vychladlé vody a směs rozmělníme tyčovým mixerem do hladka. Šťávu přecedíme přes jemné sítko, nebo řídkou látku či mullino a necháme překapat

  2. Domácí malinovou štávu rozdělíme do sklenic, přidáme kostky ledu, plátek limetky, několik kousků čertvých malin, lístky máty, vše zalijeme jemně perlivou vodou a ihned podáváme

  3. Domácí čerstvou malinovou šťávu můžeme uchovat v uzavřené sklenici v lednici i několik dní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!