Domácí česke buchty od Radky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
máslo
250 ml mléko
4 lžíce cukr krupice
1 balení kvasnice
1 - 2 špetky citronová kůra
500 g polohrubá mouka
150 g tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve udělame kvásek - mléko, cukr a kvasnice necháme vzejit

  2. Mezitím připravíme všechny ostatni ingredience do mísy, přidáme vzešlý kvásek a důkladně vše promíchame. Těsto necháme na teplém místě kynout

  3. Mezitim si připravíme náplně - tvarohovou, povidla nebo makovou náplň

  4. Z vykynutého těsta vytváříme buchty, které necháme ještě chvilku kynout ve formě, na povrchu můžeme potřít máslem

  5. Buchty pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Každá trouba peče trošku odlišně, tak poznáte, kdy jsou buchty hotové (podle barvy)

  6. Po upečení můžeme domácí české buchty podle Radky pocukrovat. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!