Domácí česke buchty od Radky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce máslo 250 ml mléko 4 lžíce cukr krupice 1 balení kvasnice 1 - 2 špetky citronová kůra 500 g polohrubá mouka 150 g tuk na pečení
Postup Domácí česke buchty od Radky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve udělame kvásek - mléko, cukr a kvasnice necháme vzejit
Mezitím připravíme všechny ostatni ingredience do mísy, přidáme vzešlý kvásek a důkladně vše promíchame. Těsto necháme na teplém místě kynout
Mezitim si připravíme náplně - tvarohovou, povidla nebo makovou náplň
Z vykynutého těsta vytváříme buchty, které necháme ještě chvilku kynout ve formě, na povrchu můžeme potřít máslem
Buchty pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Každá trouba peče trošku odlišně, tak poznáte, kdy jsou buchty hotové (podle barvy)
Po upečení můžeme domácí české buchty podle Radky pocukrovat. Dobrou chuť.