Živáňská s kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
2 ks paprika
4 - 6 ks brambory
3 ks cibule
tymián
4 ks rajče
grilovací koření
20 dkg anglická slanina
400 g kuřecí maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso si nakrájíme na medailonky, okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením. Maso zakápneme olejem a necháme odležet. Oškrábeme si brambory, které nakrájíme na kolečka, osolíme a posypeme tymiánem. K tomu si nakrájíme na hrubější kolečka rajčata, papriku, cibuli a na plátky anglickou slaninu

  2. Na plát alobalu klademe nakrájené brambory, kuřecí medailonky, cibuli, rajčata, papriku a anglickou slaninu. Alobal přehneme, po stranách pořádně zatáhneme a dáme na plech

  3. Živáňskou pečeme v troubě asi 40 - 50 minut při teplotě 180 °C

  4. Živáňskou s kuřecím masem přendáme z alobalu na talíř, ale můžeme konzumovat i přímo z alobalu jako výbornou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!