Domácí česnekové krutony recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
3 - 4 lžíce máslo
petrželka
bazalka
mletý černý pepř
10 ks bílý toastový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem dohladka. Petrželku a bazalku velmi jemně usekáme. Změklé máslo spolu s česnekem a bylinkami vyšleháme do pěny

  2. Troubu předehřejeme na 220 °C a plech vyložíme pečícím papírem

  3. Plátky bílého chleba potřeme ochuceným máslem a nakrájíme na čtverečky. Čtverečky chleba rozložíme na plech namazanou stranou nahoru a pečeme přibližně 5 - 10 minut. Asi v polovině doby pečení krutony promícháme a stále kontrolujeme, abychom je nepřipálili. Dorůžova upečené krutony necháme vychladnout a můžeme podávat

  4. Domácí křupavé česnekové krutony můžeme připravit i dva dny před podáváním a uchovat je po vychladnutí v mikrotenovém sáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!