Domácí česnekové krutony recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 3 - 4 lžíce máslo petrželka bazalka mletý černý pepř 10 ks bílý toastový chléb
Postup Domácí česnekové krutony
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem dohladka. Petrželku a bazalku velmi jemně usekáme. Změklé máslo spolu s česnekem a bylinkami vyšleháme do pěny
Troubu předehřejeme na 220 °C a plech vyložíme pečícím papírem
Plátky bílého chleba potřeme ochuceným máslem a nakrájíme na čtverečky. Čtverečky chleba rozložíme na plech namazanou stranou nahoru a pečeme přibližně 5 - 10 minut. Asi v polovině doby pečení krutony promícháme a stále kontrolujeme, abychom je nepřipálili. Dorůžova upečené krutony necháme vychladnout a můžeme podávat
Domácí křupavé česnekové krutony můžeme připravit i dva dny před podáváním a uchovat je po vychladnutí v mikrotenovém sáčku.