Kuřecí stehna Chakalaka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks chilli paprička
2 lžíce olivový olej
4 ks sušená rajčata
165 ml kokosové mléko
1 ks malý pórek
1 lžíce olej z rajčat
6 ks kuřecí horní stehno
2 lžičky sušená jarní cibulka
2 lžičky koření Chakalaka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, sundáme kůži, (kdo chce, tak nechá) a u kosti nařízneme. Maso dáme do misky, osolíme, přidáme olej z rajčat, koření Chakalaka (od Grešíka), olivový olej, nasekanou chilli papričku, sušenou jarní cibulku a nakrájená sušená rajčata. Vše promícháme a necháme 1 hodinu uležet

  2. Rozehřejeme pánev a maso zprudka opečeme, přidáme nakrájený pórek, stáhneme plyn a restujeme asi 10 minut. Přilijeme kokosové mléko a omáčku necháme provařit

  3. Kuřecí stehna Chakalaka podáváme s rýžovými těstovinami a na talíři zdobíme čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!