Dušený špenát s květákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
voda
vegeta
2 ks bobkový list
1 lžíce olivový olej
1 kostka zeleninový bujon
1/2 ks menší květák
1 balíček mražený špenátový protlak
3 lžíce směs ajvar

Postup přípravy receptu

  1. osolené vodě

  2. doměkka. Potom květák scedíme a rozmixujeme na kaši

  3. Zároveň si ve větším kastrolku rozehřejeme olivový olej a cibulku nakrájenou na kostičky dozlatova osmahneme. Vhodíme mražený špenátový protlak, podlijeme vodou, přidáme kostku bujonu a necháme pod pokličkou rozpustit a podusit. Občas promícháme, aby se nám špenát nepřichytil. Přidáme bobkový list, směs ajvar a necháme krátce provařit. Špenát by měl být spíše řidší, protože v tuto chvíli přimícháme květákovou kaši, která nám vše zahustí. Podle chuti ještě přidáme trochu vegety

  4. Dušený špenát s květákem rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme jako hlavní chod. Bobkový list nezapomeneme vyjmout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!