Dušený špenát na pórku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks pórek
libeček
1 lžíce olivový olej
sójová omáčka
drcený kmín
voda na podlití
500 g špenátové listy
čerstvě mletý pepř
200 g tofu natural
chilli vločky
himalájská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Použijeme bílou i zelenou část. Pórku bude opravdu hodně. Špenátové lístky otrháme, propláchneme a necháme okapat. Tofu nastrouháme na hrubém struhadle

  2. Na olivovém oleji orestujeme pórek. Až trochu zmenší na objemu a změkne, přidáme špenát, přilijeme trochu vody, necháme zredukovat a podusit doměkka. Pórek se špenátem osolíme, opepříme, posypeme kmínem a libečkem. Necháme vyrestovat vodu. Poté přidáme nastrouhané tofu a podle potřeby dochutíme, já ráda přidávám sojovou omáčku bez glutamátu a chilli vločky

  3. Dušený špenát na pórku podáváme jako hlavní chod třeba s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!