Dušený špenát s cuketou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 lžička majoránka
1 lžička libeček
1 - 2 ks bobkový list
1 lžíce olivový olej
mletý pepř
4 - 5 lžic zakysaná smetana
1 špetka muškátový oříšek
zeleninový vývar
1 svazek jarní cibulka
1 ks mladá cuketa
400 - 500 g čerstvý špenát

Postup přípravy receptu

  1. Špenát opláchneme a nasekáme na menší kousky. Cuketu oloupeme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka

  2. V hrnci rozpálíme olivový olej a cibulku osmahneme. Přidáme špenát a orestujeme, dokud špenát nezmenší svůj objem. Špenát podlijeme zeleninovým vývarem a krátce podusíme. Poté přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou cuketu. Okořeníme, přidáme bylinky a bobkový list. Špenát s cuketou podusíme doměkka. Nakonec podle chuti osolíme a přidáme zakysanou smetanu, kterou se zeleninou krátce prohřejeme. Bobkový list vyjmeme

  3. Podle množství vývaru a odpaření vody si takto můžeme připravit i polévku

  4. Dušený špenát s cuketou podáváme podle chuti. Bez zbytečné vody je dobrý jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!