Kuřecí plátek v cornflakes recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks cibule 4 lžíce olivový olej 4 ks kuřecí prsa hladká mouka 200 ml smetana ke šlehání 4 lžičky dijonská hořčice 4 - 6 hrstí cornflakes 5 dkg sýr Gouda 4 paličky uzenina Herkules 4 lžičky pesto alla Genovesse
Postup Kuřecí plátek v cornflakes
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nařízneme tak, aby se dala rozevřít
Část vnitřní strany potřeme dijónskou hořčicí a část pestem alla Genovesse. Na jednu polovinu pak položíme kolečko uzeniny Herkules, kousek cibule a proužek sýru Gouda
Plátek uzavřeme - spíchneme kraj párátkem. Obalíme je v hladké mouce
V mikrotenovém sáčku si pomocí válečku rozdrtíme lupínky cornflakes. Vložíme do sáčku připravené plněné plátky a dobře obalíme drcenými lupínky, pomůžeme si přitlačením v dlani
Obalené plněné plátky smažíme dozlatova na pánvi s nepřilnavým dnem na olivovém oleji, po otočení masa přikryjeme na chvíli poklicí. Maso vyndáme a do výpeku vlijeme smetanu ke šlehání. Prohřejeme a vzniklou omáčkou podléváme servírované maso
Kuřecí plátky v cornflakes podáváme s vařeným bramborem, doplňujeme dresinkem podle chuti.