Kuřecí plátek v cornflakes recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 lžíce olivový olej
4 ks kuřecí prsa
hladká mouka
200 ml smetana ke šlehání
4 lžičky dijonská hořčice
4 - 6 hrstí cornflakes
5 dkg sýr Gouda
4 paličky uzenina Herkules
4 lžičky pesto alla Genovesse

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nařízneme tak, aby se dala rozevřít

  2. Část vnitřní strany potřeme dijónskou hořčicí a část pestem alla Genovesse. Na jednu polovinu pak položíme kolečko uzeniny Herkules, kousek cibule a proužek sýru Gouda

  3. Plátek uzavřeme - spíchneme kraj párátkem. Obalíme je v hladké mouce

  4. V mikrotenovém sáčku si pomocí válečku rozdrtíme lupínky cornflakes. Vložíme do sáčku připravené plněné plátky a dobře obalíme drcenými lupínky, pomůžeme si přitlačením v dlani

  5. Obalené plněné plátky smažíme dozlatova na pánvi s nepřilnavým dnem na olivovém oleji, po otočení masa přikryjeme na chvíli poklicí. Maso vyndáme a do výpeku vlijeme smetanu ke šlehání. Prohřejeme a vzniklou omáčkou podléváme servírované maso

  6. Kuřecí plátky v cornflakes podáváme s vařeným bramborem, doplňujeme dresinkem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!