Vepřová kotleta na cibuli recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 ks cibule 1/2 dl voda 100 g niva 1/2 dl olivový olej voda na podlití 1 ks červená cibule mletý barevný pepř 4 plátky vepřová kotleta bez kosti 150 g libová slanina 1 balíček směs koření Barbecue 1/4 lžičky citronová tráva
Postup Vepřová kotleta na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Kotlety odřízneme od kosti a naklepeme. Okraje nařízneme, aby se nám kotleta při opékání nezkroutila a zůstal nám pěkný plátek. Kotlety naložíme do marinády, kterou jsme rozmíchali z oleje, vody a směsi koření na barbecue. Necháme odležet několik hodin nebo lépe přes noc
Mezitím cibuli oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Citronovou trávu nasekáme. Nivu nastrouháme nahrubo
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibuli se slaninou dozlatova osmahneme. Na jiné pánvi opečeme prudce kotlety i s marinádou. Přidáme cibuli se slaninou, podlijeme vodou a pod pokličkou podusíme, dokud nejsou kotlety měkké. Na závěr přidáme trochu citronové trávy, pepře a nivu, která nám omáčku dobře ochutí a zahustí
Vepřovou kotletu na cibuli podáváme s vařeným bramborem, chlebem, hranolky, ale klidně i s rýží. Podle chuti přidáme čerstvou nebo podušenou zeleninu jako přílohu.