Vepřová kotleta na cibuli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 ks cibule
1/2 dl voda
100 g niva
1/2 dl olivový olej
voda na podlití
1 ks červená cibule
mletý barevný pepř
4 plátky vepřová kotleta bez kosti
150 g libová slanina
1 balíček směs koření Barbecue
1/4 lžičky citronová tráva

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety odřízneme od kosti a naklepeme. Okraje nařízneme, aby se nám kotleta při opékání nezkroutila a zůstal nám pěkný plátek. Kotlety naložíme do marinády, kterou jsme rozmíchali z oleje, vody a směsi koření na barbecue. Necháme odležet několik hodin nebo lépe přes noc

  2. Mezitím cibuli oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Citronovou trávu nasekáme. Nivu nastrouháme nahrubo

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibuli se slaninou dozlatova osmahneme. Na jiné pánvi opečeme prudce kotlety i s marinádou. Přidáme cibuli se slaninou, podlijeme vodou a pod pokličkou podusíme, dokud nejsou kotlety měkké. Na závěr přidáme trochu citronové trávy, pepře a nivu, která nám omáčku dobře ochutí a zahustí

  4. Vepřovou kotletu na cibuli podáváme s vařeným bramborem, chlebem, hranolky, ale klidně i s rýží. Podle chuti přidáme čerstvou nebo podušenou zeleninu jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!