Vepřová kotleta na hřibkách s dušenou rýži recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
10 dkg sádlo
voda
20 dkg rýže
vegeta
10 dkg hladká mouka
3 ks vepřová kotleta
1 hrst sušené houby
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Tři kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Opečené maso vyndáme a orestujeme nakrájenou cibuli, podlijeme vodou, přidáme opečené maso a necháme zvolna dusit pod pokličkou 40 minut

  2. Mezitím namočíme hrst sušených hřibků do studené vody. Měkké maso vyjmeme, přidáme namočené hříbky, zahustíme jíškou a necháme povařit. Podle potřeby dochutíme vegetou, solí a pepřem

  3. Poté si necháme dusit rýži. Větší hrnek rýže nasypeme do sítka a omyjeme horkou vodou. V kastrolu si svaříme 1,75 hrnku vody, kterou osolíme. Necháme povařit a vsypeme oplachnutou rýži. Přikryjeme pokličkou a dáme do předehřáte trouby. Dusíme 20 minut při 200 °C

  4. Vepřovou kotletu na hřibkách s dušenou rýži podáváme s kyselou okurkou nebo jakýkoliv zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!