Vepřová kotleta s bylinkami a mozzarellou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
mouka
oregano
mozzarella
1 sklenka bílé víno
4 ks vepřová kotleta
česneková pasta

Postup přípravy receptu

  1. Čistě osušené menší vepřové kotlety naklepeme, potřeme česnekovou pastou a jemně osolíme. Oregano nasekáme nadrobno. Mozzarellu nakrájíme na slaboučké plátky

  2. Kotlety obalíme v mouce. Rozehřejeme máslo a kotlety dobře osmažíme z obou stran. Osmažené kotlety podlijeme bílým vínem nebo zeleninovým vývarem a necháme zredukovat

  3. Před úplným zredukováním posypeme nadrobno nasekaným oreganem a každou kotletu přikryjeme plátky mozzarelly. Přikryjeme a necháme dojít

  4. Vepřové kotlety s bylinkami a mozzarellou zachutnají s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!