Vepřová kotleta na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl rozmarýn 1/2 ks pórek 2 lžíce olivový olej 1/2 ks zelená paprika 1/2 ks žlutá paprika 3 lžíce sterilovaný hrášek drcený barevný pepř sušený česnek 2 plátky vepřová kotleta bez kosti 1 kelímek smetana ke šlehání 31%
Postup Vepřová kotleta na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Po obou stranách do masa zatlačíme trochu soli a čerstvě nadrceného barevného pepře. Poklademe plátky nakrájeného a oloupaného česneku, zakapeme olivovým olejem a necháme marinovat přes noc v lednici
Papriky očistíme a nakrájíme na kostky nebo nudličky (lépe hrubší), hrášek scedíme a pórek nakrájíme na kolečka
Maso před restováním na okrajích nařízneme, aby se nám nescvrklo. Prudce plátky masa i s česnekem osmahneme, oleje trochu přidáme (bude stačit lžíce). Kotlety by měly být zlatavé. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku vsypeme papriku a pórek a do křupava za stálého míchání osmahneme. Okořeníme opět pepřem, posolíme a přidáme scezený hrášek. Vrátíme zpět vepřové plátky, zalijeme smetanou, posypeme sušeným česnekem a asi 10 minut necháme probublávat na mírném ohni. Odstavíme a naposled vmícháme pár špetek rozmarýnu
Vepřovou kotletu na zelenině podáváme ihned po přípravě třeba s bramborovou kaší, vařenými brambory, rýží apod.