Kuřecí maso na smetaně se špenátem nebo žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50-80 g máslo
1 ks cibule
500 g těstoviny
500 g kuřecí prsa
250 ml smetana 33%
200 g baby špenát
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit vodu na těstoviny a mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a kuřecí maso na kostičky (velikost záleží na vás).

  2. Když se vaří voda na těstoviny, tak dáme na rozpálenou pánev máslo a osmahneme na něm cibuli, až zesklovatí. Poté přidáme kuřecí maso, aby se pěkně osmahlo ze všech stran. Jakmile je maso osmahnuté, tak vše osolíme, opepříme a přidáme špenát, nebo žampiony.

  3. Poté, co špenát nebo žampiony pustí vodu, přilijeme smetanu a mléko, to však pouze v případě, že bude sos hustý. Směs necháme projít varem. Potom omáčku jenom ochutíme a odstavíme. Mezitím dáme těstoviny (penne, pipe rigate) do vody a uvaříme je tak, jak je má každý rád.

  4. Kuřecí maso na smetaně se špenátem nebo žampiony můžeme podávat zvlášť s těstovinami. Případně smícháme smetanovou směs s těstovinami dohromady a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!