Hovězí žebro na tymiánu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce hořčice 2 ks velká cibule 2 - 3 lžíce hladká mouka 1/4 lžičky chilli koření 600 - 800 ml hovězí vývar 1 - 2 lžičky sušený tymián 1 lžička worcestrová omáčka sádlo nebo olej 1/4 lžičky mletý černý pepř 800 - 1000 g hovězí žebro s kostí
Postup Hovězí žebro na tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Maso s kostí očistíme, osolíme a opepříme, potřeme směsí hořčice s worcestrem a necháme 2 hodiny odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo
Na sádle opečeme maso ze všech stran, dokud není pěkně růžové. Orestované žebro přendáme do kastrolu a na výpeku usmažíme cibuli dozlatova. Cibuli přendáme k masu a na zbývajícím tuku opražíme mouku na tmavší jíšku. Maso ochutíme tymiánem, vše podlijeme vývarem, řádně promícháme s jíškou a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso rozdělíme na porce a omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Hovězí žebro na tymiánu servírujeme s bramborovou kaší a glazovanou mrkví.