Hovězí žebro na tymiánu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce hořčice
2 ks velká cibule
2 - 3 lžíce hladká mouka
1/4 lžičky chilli koření
600 - 800 ml hovězí vývar
1 - 2 lžičky sušený tymián
1 lžička worcestrová omáčka
sádlo nebo olej
1/4 lžičky mletý černý pepř
800 - 1000 g hovězí žebro s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Maso s kostí očistíme, osolíme a opepříme, potřeme směsí hořčice s worcestrem a necháme 2 hodiny odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo

  2. Na sádle opečeme maso ze všech stran, dokud není pěkně růžové. Orestované žebro přendáme do kastrolu a na výpeku usmažíme cibuli dozlatova. Cibuli přendáme k masu a na zbývajícím tuku opražíme mouku na tmavší jíšku. Maso ochutíme tymiánem, vše podlijeme vývarem, řádně promícháme s jíškou a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso rozdělíme na porce a omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  3. Hovězí žebro na tymiánu servírujeme s bramborovou kaší a glazovanou mrkví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!