Kuřecí játra na pórku s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
1 ks pórek
3 dl olivový olej
250 g kuřecí játra
250 g zelený hrášek (malý)
1 lžička thajská sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Játra zbavíme balastu, vložíme do misky a zakapeme sójovou omáčkou. Důkladně promícháme a uložíme do chladu.

  2. Hrášek dáme do 1l vody, přidáme 1lžičku sol a vaříme jen 6 minut. Pak hrášek slejeme a necháme v sítě okapaný při pokojové teplotě.

  3. Na kvalitní rastrované pánvi rozpálíme olej na maximum. Vložíme játra a rychle obracíme. Do 15 sekund vyjmeme na savý papír. Do toho,co zbylo na rastrované pánvi přidáme hrášek. Lehce orestrujeme.

  4. Smícháme hrášek a játra. Dáme do tepla.

  5. Nejlepší pórek je v průměru do 3cm u kořene. Z pórku zpracujeme pouze bílou část, kterou po očištění nakrájíme na 0,5 cm plátky a rozebereme na kolečka. Pórek lehce osmahneme na výpeku v rastované pánvi.

  6. Na talíř dáme játra s hrášekem a sypeme kolečky pórku. Kuřecí játra se někdy při přípravě rozpadnou na kaši. Sójová omáčka tomu zabrání a játra zůstanou krásně tvarovaná. Ručím, nebudou tvrdá, i když každý má jinou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!