Kuřecí játra na pórku s hráškem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 1 ks pórek 3 dl olivový olej 250 g kuřecí játra 250 g zelený hrášek (malý) 1 lžička thajská sójová omáčka
Postup Kuřecí játra na pórku s hráškem recept
Postup přípravy receptu
-
Játra zbavíme balastu, vložíme do misky a zakapeme sójovou omáčkou. Důkladně promícháme a uložíme do chladu.
Hrášek dáme do 1l vody, přidáme 1lžičku sol a vaříme jen 6 minut. Pak hrášek slejeme a necháme v sítě okapaný při pokojové teplotě.
Na kvalitní rastrované pánvi rozpálíme olej na maximum. Vložíme játra a rychle obracíme. Do 15 sekund vyjmeme na savý papír. Do toho,co zbylo na rastrované pánvi přidáme hrášek. Lehce orestrujeme.
Smícháme hrášek a játra. Dáme do tepla.
Nejlepší pórek je v průměru do 3cm u kořene. Z pórku zpracujeme pouze bílou část, kterou po očištění nakrájíme na 0,5 cm plátky a rozebereme na kolečka. Pórek lehce osmahneme na výpeku v rastované pánvi.
Na talíř dáme játra s hrášekem a sypeme kolečky pórku. Kuřecí játra se někdy při přípravě rozpadnou na kaši. Sójová omáčka tomu zabrání a játra zůstanou krásně tvarovaná. Ručím, nebudou tvrdá, i když každý má jinou chuť.